Starka politiska ledare och starkt politiskt ledarskap efterlyses

microfon

Jag har länge tigit. Länge sovit. Eller låtsats att våra svenska politiker, de som ska skapa förtroende hos folket, har haft kontroll på situationen, trots att hotet mot Sveriges nation ökat och så kommer att fortsätta göra. Regeringen och deras starkaste kort står för uttalanden och politiska handlingar som enligt mitt tycke är mycket oroande:

Stefan Löfven uttryckte nyligen att han postumt vill ge nobelpriset till Astrid Lindgren. För att Jimmie Åkesson hade Astrid Lindgren som barndomsidol? För att valvindarna vänt till Åkessons fördel?1

Detta är alltså Löfvens önskan, trots att alla med minsta insikt i svensk litteratur vet att August Strindberg, en bland de mest litterära författarna nationellt och internationellt, aldrig fick nobelpriset. Strindberg, som genom Hemsöborna och Röda Rummet satte fingret på vad svensk kultur och svenskhet står för. Men Strindberg ansågs för bråkig för att motta detta svenska akademins prestigefyllda pris.

Ingmar Bergman, Sveriges största filmikon någonsin, skulle rasat över detta uttalande av Löfven, då hans favoritdramatiker var just August.

Margot Wallström, som anses vara välrenommerad och högst kompetent i utrikessammanhang, befinner sig numera på en anti-Israelisk lista som anses som en av de tio mest antisemitiska.2 Detta bör ses mycket allvarligt i en tid där Donald Trump, den tillträdande presidenten i USA, har uttalat sig om att Israel ska försöka hålla ut tills den dag han tillträder.3

Vår inrikesminister Anders Ygeman åker radiobil, skriver på Facebook om att han utsetts till Årets superhjälte och låtsas som om arbetslösheten pressas tillbaka trots att det finns indikationer på att arbetslösheten fortfarande är mycket hög bland invandrade och att de som skulle få hjälp, de som står allra längst ifrån arbetsmarknaden, har övergivits.4

Magdalena Andersson Sveriges finansminister, köper sig skuldankare5 och väver in det i finansiella termer som överskottsmål och kallar det en seger för Sveriges ekonomi och svenska folket. Det är på gränsen till skamligt. För de som är intresserad av hur ett finansiellt system och banksystem fungerar föreslår jag läsning av Andreas Cervenkas mycket mogna analyser.6 Det går nämligen inte att lura folket hur länge som helst utan att erbjuda dem någon som helst insikt. Cervenka erbjuder den insikten.

Mitt eget parti, Moderaterna, som jag gick med i redan då Bo Lundgren var partiledare, har övergett sina idéer om vad Moderat politik står för. Den idé som Bo Lundgren en gång lockade mig med och som jag själv försökt återspegla i min bok Fri Man.7 Tack Bo Lundgren.

Anna Kinberg Batra må vara lugn och snäll men i en tid då det varit viktigare än någonsin att stå för sina ideal så lät hon och andra Moderater, i och med decemberöverenskommelsen, sig förföras av Stefan Löfven och övriga vänsterledare. Den aktiva oppositionen dog ut genom “DÖ” och övertogs av SD och Anna som den första Moderatledaren någonsin har tyvärr sett till att partiet blivit socialdemokratiskt. Som partikamrat till Anna smärtar det mig djupt att det blivit så, men det är likväl sanningen.

Ingen skulle vara gladare än jag om det visade sig att Anna Kinberg Batra har det som krävs för att bli statsminister i den tid vi nu lever i. Det räcker dock inte att visa starkt ledarskap genom att skicka ut Elisabeth Svantesson till Husby för att prata med företagare i en tid där ledare som Donald Trump, Vladimir Putin, ISIS och XI Jiping kommer att vara dominerande aktörer.

Nu tycks det dock som att Moderaterna fortsätter att ompröva sin politik8 och kanske de närmar sig det som jag vill kalla INTERNYGRATION. Detta är glädjande och jag fortsätter hålla tummarna. Tanken om internygrationen ligger dock långt ifrån Anna Kinberg Batras vän och tidigare allianskollega Annie Lööfs politik.

Ett samhälle med 30-miljoner invånare som Lööf (C) talar om är inte bara orealistiskt utan näst intill kriminellt med tanke på den terrortsituation som råder omkring oss. En “oreglerad” invandring har vi gång på gång fått indikationer på leder till mer mänskligt lidande.

Gunilla Von Hall, en duktig skribent i SvD, gjorde på själva nyårsafton en analys om att då Sverige tillträder som ordförande i FN:s säkerhetsråd10 så riskerar vi att bli marionetter i ett maktspel mellan USA och Ryssland som kan komma att liknas vid 80-talets kalla krig. Vi lever alltså i en orolig tid, där vi bör söka efter starkare ledare och stärkt ledarskap.

Niklas Liiv den 1 januari 2017

Fotnoter:

  1. http://www.sydsvenskan.se/2016-12-22/lofven-ge-astrid-lindgren-nobelpriset.
  2. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/wallstrom-pa-anti-israel-lista-efter-israelkritik händelserna i världen 2016, https://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism.
  3. https://www.theguardian.com/us-news/video/2016/dec/29/donald-trump-strong-on-israel-video.
  4. http://www.aftonbladet.se/a/QzVv8
  5. http://www.expressen.se/dinapengar/uppgorelse-om-nytt-overskottsmal-natt/.
  6. http://www.svd.se/bankerna-valjer-att-blunda-for-storsta-faran.
  7. http://www.litenupplaga.se/1637.
  8. http://www.svd.se/vi-moderater-fortsatter-att-omprova-var-politik/om/debatt
  9. https://www.youtube.com/watch?v=99VjCqtRiA0
  10. http://www.svd.se/sverige-kan-rakna-med-kyla-i-sakerhetsradet