Tid för internygration.

long-road-aheadTrots att jag ätit av julmaten och umgåtts med familjen har rastlöshet präglat Julen 2016.

Natten mellan julafton och juldagen var jag i samspråk med en organisation på Facebook som kallar sig “Gör Sverige bra igen” och vars strävan tycks vara att Sverigedemokraterna ska vinna det svenska valet 2018. Eftersom jag själv tidigare varit kritisk till partiet så kom samtalet att handla om vad som kommer att hända när Donald Trump tillträder som USA:s president.

Talesmannen för organisationen “Gör Sverige bra igen” som, trots våra meningsskiljaktigheter, tycktes vara insatt och påläst hade en absolut övertygelse om att Donald Trump och President Putin inte kommer att bli så farliga som de flesta av oss befarat. Organisationen tyckte däremot att Kinas ledare Xi Jiping är ett större hot i och med att landet kärnvapenbestyckar och att hotet mot Sverige dessutom kommer att öka då en terroristledare i Afghanistan, Abu Omar Khorosani, har meddelat att när Donald Trump tillsätts som president så kommer Terrororganisationen ISIS att kunna rekrytera än fler soldater, http://www.americanow.com/story/world/2016/12/21/isis-makes-unexpected-announcement-about-donald-trump, detta på grund av Trumps hat mot Islam och hans tidigare aggressiva retorik.

Med terrordådet i Berlin i färskt minne, http://www.svd.se/efter-attacken–febril-jakt-pa-garningsman, fick denna information mig en aning oroad. Jag fick en känsla av att Sveriges rädsla för rasism och nazism gör oss oförmögna att agera i en orolig tid. Efter ett par dagars debatt på sociala medier stärktes tyvärr mina farhågor. Sverige är rädda för att sätta en gräns mot farliga organisationer och terrorister. Det tycks som om en liberal flyktingpolitik är viktigare än att ta hand om våra pensionärer, sjuka och arbetslösa, trots att den svenska integrationen är ett fiasko. Om det får vi daglig bekräftelse från media och människor i verkligheten.

I ett land som är ett av de mest amerikaniserade i världen kommer hotet från terrorismen att öka from den 20 januari. Det är ett faktum och inget försök att skrämma någon till panik. Vi ska trots allt, som Sveriges kung Karl den XVI Gustav sade i sitt jultal på TV4, “inte låta rädslan styra oss”. Sveriges försvarsmakt har haft god kontroll på situationen och hade “fräckheten” att störa svenskens julfirande på självaste julafton, och det mitt under Kalle Anka, http://www.svd.se/jas-plan-flog-over-sverige-under-kalle-anka-far-vanja-sig, en av de heligaste stunder som finns i detta rike. Den ökade aktiviteten är ett uppenbart tecken på att vi i nuläget befinner oss i vad som närmast kan beskrivas som en förkrigstid.

När dessutom den nuvarande regeringen öppet erkänner att kontrollen på asylsökande har varit otillräcklig och släpphänt http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ygeman-vill-oka-id-krav-pa-asylsokande, gör det säkert medelsvensken en aning orolig över vad som tillåtits i det här landet. Det tycks som om rädslan för rasism och nazism, samma rädsla som Karl den XVI Gustav talade om i sitt jultal, näst intill låtit terrorister ockupera oss.

Så det Sverige behöver fundera över nu är om det är dags att stänga gränsen, överblicka situationen och inleda internygrationen, https://niklasliiv.com/2012/02/19/att-samforliva-och-internygrera/?

Niklas Liiv den 29 december 2016