Livet handlar om en avgörande millimeter

I en kamp är det den som är beredd att dö som vinner den avgörande millimetern. Jag undrar om det var vad Steve Jobs kände i duellerna med Bill Gates under sjuttiotalet? Deras bataljer handlade om att skaffa sig herravälde över den teknik som senare kommit att globalt förändra människans sätt att kommunicera. Steve var innovatören, den briljante entreprenören som alltid låg steget före medan Bill utnyttjade befintlig teknik och gjorde om den till sin egen. Den senare tjänade under ett par decennier ofantligt mycket pengar medan Steve Jobs under långa tider förde en tynande tillvaro, missförstådd av många.

Men så förändrades något. Apple, som så småningom blev samförlivat med varje fiber av Steve Jobs kropp, gav honom möjlighet att utveckla sina idéer och Apple gick om självaste Coca-Cola för att idag vara världens högst värderade varumärke. När Steve Jobs gick bort i Cancer 2011 gjorde han det med vetskapen om att han vunnit den avgörande millimetern. Hans livsgärning blev ett monument över den moderna människan, medan hans tidigare kombattant Bill Gates numera ägnar sig åt välgörenhet för att försöka reparera förlusten. Många tror att Mr. Gates ägnar sig åt välgörenhet för att han plötsligt insåg att han hade för mycket pengar men jag tror snarare att det beror på att han förstod att han förlorat den där avgörande millimetern.

Steve Jobs har gett människan alla förutsättningar att komma närmare varandra, att samförliva olika kulturer för att mänskligheten ska kunna ta nästa steg i utvecklingen, allt efter Guds plan. Men när politiker trots goda förutsättningar misslyckas med integrationen så växer sig mörka makter allt starkare över Europa. Dessa makter gör Steve Jobs livsgärning meningslös då de anser att svaret på en misslyckad integration bör vara att gå åt andra hållet – att utestänga, isolera och segregera. Är det någon som får ihop den ekvationen? Inte jag i alla fall. Jag tror att svaret på frågan snarare handlar om att tillföra en ny variabel. En variabel som står för något nytt som ligger i samklang med mänsklighetens strävan mot en ny morgondag. En variabel som inte handlar om svikna löften och politiska misslyckanden. En variabel som bygger på lärande om varandra och att utnyttja den teknik som Mr. Jobs gav oss, och detta i vad jag kallar Internygration eller på engelska Internewgration.

Sverigedemokraterna är ett parti som står för samma grundvärderingar som andra bakåtsträvande partier i Europa. Den politiska agendan består i att de som kommer till Sverige ska lära sig att rätta sig efter svensk kultur och svenskt levnadssätt. Är det någon som vet vad detta är, i ett Sverige som i dag anses vara det mest amerikaniserade landet i världen? Vi är alltså starkt influerade av USA, ett land som berikats av en mängd olika kulturer och tankesätt och med Jobs teknik har vi dessutom tagit till oss möjligheten att ta intryck av Afrika, Asien, Sydamerika och Australien. Hur svensk är svenskheten egentligen? Nej vi är redan där, i realtid, och bygger nya broar mot friheten.

Så när nu partiledaren Jimmy Åkesson befinner sig på hemmaplan för att läka såren då hans egen ekvation inte gått ihop och då han dessutom ägnar sig åt nätcasinon istället för välgörenhet så har jag ett budskap till honom: – Jag är beredd att ta debatten Jimmy – i en tid som håller på att rinna ut är jag redo att vinna den avgörande millimetern.

 

Niklas Liiv den 27 oktober 2014